Editör'ün yazısı
Neler değişmiş?
20/07/2018

İstanbul Hizmet Vakfı arşiv bilgilerine baktığımızda ilginç bir tabloyla karşılaşıyoruz. Vakfımızın kuruluş tarihi olan 1994 yılında ülkemizin gündemindeki sorunların üç ana kulvarda yeni verilerle günümüze taşındığını görüyoruz.

Siyaset kulvarında görüş ayrılıkları uzlaşmayı değil ayrışmayı körükleyerek sürüyor. Ekonomi kulvarında gelir dağılımı ve temel gereksinmelerin karşılanması yönündeki arayışlar ve beklentiler siyasetteki yönelişlere paralel bir seyir gösteriyor.
Güvenlik kulvarındaki sıkıntılar biçim ve kimlik olarak farklılaşmış olsa da gündemdeki yerini koruyor.

Kuşkusuz bu ana başlıklar altına giren sorunlar, siyasal anlayış açısından kişilerin bulundukları yerden neyi nasıl gördüklerine ve nasıl göstermek istediklerine bağlı olarak çeşitleniyor, boyutlanıyor.

Toplumlar var oldukça sorunlar elbette var olacak. Önemli olan, bu var oluş sürecinde toplumu oluşturan bireylerin kendilerini daha müreffeh, daha yaşanır, daha güvenli bir ortamda görme isteklerinin beklenti tanımından çıkarılıp "yaşam özelliği" haline getirilmesidir.

O zaman, toplumun gündeminde onlarca yıl öncesinden süregelen sorunlar değil, onlarca yıl sonrasına dair düşünceler tartışılacaktır. Herhalde..
Buna da geleceğimizi planlamak diyoruz.

Arşiv verilerimize göz atarken birçok konu size tanıdık gelecek.

426 kez okundu. Yazarlar

Yazarın diğer yazıları

Bunlar neden önemli? - 03/03/2019
Vakfımızın geçmişte başlatıp öncülük ettiği uygulamaların günümüzde de sürdürüldüğünü görüyoruz.
Dolar32.935533.0675
Euro35.748235.8914