Eğitime Katkı

Eğitim Yardımları

Vakfımızın üzerinde önemle durduğu konuların başında eğitim yer alır. Diğer sosyal hizmetler hemen hepsi eğitime katkı içerecek niteliktedir. Çocuklarımızın ilk ve orta öğretimlerini eksiksiz yapabilmeleri, iyi ortamlarda okuyabilmeleri için Vakfımız farklı katkılarla destek verdi.

Ders araç gereçleri

Eğitime katkının başında ilköğretim çağındaki çocuklarımızın okula başlarken her türlü araç gereç gereksinmelerinin karşılanması gelir.

Eminönü’de oturan ailelerin çocuklarına ders yılı başında, hayırseverlerin katkılarıyla oluşturulan kalem defter ve diğer ders gereçleri içeren okul çantaları armağan edildi. Bu uygulama özellikle dar gelirli aile çocuklarının okula başlarken heveslerini kıracak bir yoksunluk yaşamamaları açısından titizlikle uygulandı.

Giyim yardımı

İlköğretim öğrencilerinin ders araç gereçlerinin karşılanmasının yanı sıra, dış giyim, ayakkabı ve mont gereksinmeleri de karşılandı. Bu yardımlar hayırseverlerin Vakfımıza yaptıkları ürün bağışlarıyla gerçekleştirildi.

Okulların bakım onarımı

Eğitime destek kapsamında, öğrencilerin öğrenim gördükleri mekânların iyileştirilmesi için çalışmalar yapıldı. Bazı okulların özellikle sağlık açısından kötü durumdaki tuvalet ve lavaboları yenilendi. Çocuklarımızın temiz bir mekânda eğitim görmelerine yardımcı olundu. Bazı okullarımızın onarılmaları, badana boya gereksinmeleri sağlandı.

Öğrenci yurtları

Yüksek öğrenim gören gençlerimizin kaldıkları yurtlarda daha rahat koşullarda barınmalarına katkıda bulunmak için, çamaşır, ütü odaları oluşturuldu. Bu odalara gerekli araç gereçler temin edildi. Yurtların bina bakımlarına katkıda bulunuldu.

Bilgisayar dershanesi

Vakfımızın eğitim alanındaki örnek hizmetlerinden biri de Kadırga İlköğretim Okulu’nda oluşturulan bilgisayar sınıfıdır. Bilgisayarlı eğitime geçiş sürecinde oluşturulan bu özel donanımlı sınıf bölgemiz için örnek oldu. Bu sınıfın donanımı, biri öğretmenin kullanımında olan 19 bilgisayardan oluştu. Diğer okullarımızda da aşamalı olarak kurulması düşünülen bilgisayar sınıfı iletişim ağı kullanılarak yapılacak eğitimin nasıl geliştirileceğine ilişkin çalışmaların yapıldığı bir uygulama laboratuvarı konumundaydı. Bu örnek sınıfın açılışını dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz yaptı. (1998)

Başbakan Mesut Yılmaz bilgisayar dersanesinde ekran başında bilgi alıyor.

Bilgisayar dersanesinde öğrenciler çalışıyorlar.

Çok amaçlı hizmet binası

Eminönü Belediyesi’nin okul dışı eğitimler, mesleki kurs ve el sanatları eğitimleri, sivil toplum kuruluşlarının geniş katılımla toplantıları için yaptırdığı çok amaçlı Eğitim Kültür ve Sağlık Merkezi'nin yapılmasına parasal destek sağlandı. Binanın alt katı sağlık hizmetleri, bir bölümü hobi ve kurs çalışmaları için oluşturuldu. Üst katında ise önemli bir eksiğin giderilmesi amacıyla 500 kişilik toplantı salonu yer aldı. Bugün bu binada Tapu Dairesi, Sağlık Merkezi ve Fotoğraf Müzesi bulunuyor.

Çok amaçlı hizmet binasının açılışı.

Çok amaçlı hizmet binasının bugünü.

Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217