Merhaba,

Bu internet sitesi “dönemsel arşiv” niteliğindedir. Site, İstanbul’un önemli bir yerleşim yerinde, bir dönem yaşanan sıkıntıların aşılması amacıyla atılan adımların sonuçları ile ilgili bilgiler içermektedir.

Burada yer alan bilgiler, yerel yönetimlerle bütünleşik bir hizmet modelini örneklemekte; hazırlık, uygulama ve sonuç itibariyle toplumun bir kesiminde yaşanmış süreçlerde elde edilen verileri yansıtmaktadır.

Vakıf; 20 Temmuz 1994 tarihinde İstanbul’un merkez ilçesi Eminönü’de “Eminönü Hizmet Vakfı” adıyla kuruldu. Kuruluşu, 8 Ekim 1994 tarihli 22075 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandı. Sonraki yıllarda Eminönü ilçesinin idari yapıdan çıkarılması üzerine İstanbul Hizmet Vakfı adını aldı.

Vakıf faaliyetleri, siyasal ve toplumsal etmenler üzerinde araştırma yapacak kurum ve kişiler için önemli bir kaynak oluşturacak niteliktedir.

Bu internet sitesindeki bilgilerin değerlendirilmesinde “neden kuruldu” sayfasının okunması yararlı olacaktır.

Bilgi notu:

Vakfın temel hizmetlerinin niteliği ve içeriğini oluşturan veriler, bölgede yerleşik halkın ve bölgede oturmayıp farklı nedenlerle günübirlik gelenlerin beklentileri dikkate alınarak belirlendi.

Bölgede ikamet eden halkın büyük bölümü için üç temel sorun vardı:

- Ekmek parası (geçim sıkıntısı)
- Doktor ilaç parası
- Çocukların okul masrafı

Eminönü bölgesinde oturmayan, çoğunlukla iş gereği bu bölgeye gelen yaklaşık 3 milyon dolayındaki topluluk için ise iki temel sorun vardı:

- Otopark
- İşporta

Vakıf, sayıca az yerleşik nüfusun ve bölgeyle günlük ilişki kuran (yerleşik nüfusun yaklaşık 40-50 katına varan) çok geniş kitlenin temel sorunlarının çözümüne katkı amacıyla kaynak oluşturmak için kuruldu.

Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217