Kitap

Dağıttığımız kitaplar

Vakfımız, kuruluş bildirgesinde belirtilen yerel yönetime destek olma temel ilkesi kapsamında bilgilendirme amaçlı kitap, braşür yayımladı.

Hukuka Uygun Belediyecilik
başlıklı kitap (1994-1999 döneminde) Mülkiye Başmüfettişi Ömer Türk tarafından yazıldı. Kitapta yerel yönetimlerin mevzuata uygunluk konusunda en çok hataya düştükleri hususlar anlatılarak nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler yer alıyordu.
Hukuka Uygun Belediyecilik kitabı özellikle yerel yönetimlerde deneyim kazanmamış memurların sorumluluk alanlarında nelere dikkat etmeleri gerektiğini gösteren bir rehber niteliğindeydi.
Kitap, Vakfımız tarafından basılarak belediyelere duyuruldu ve talepte bulunanlara ulaştırılarak yerel yönetimlere katkıda bulunuldu. (Tamamı dağıtıldı.)

Tarih, Kültür ve Doğa Mirasını Nasıl Koruyoruz?
başlıklı bu kitapçık, özellikle tarihi eserlere duyarlılığı artırmak amacıyla hazırlandı. Kitapçıkta Türkiye'deki Koruma Kurulları'na yer verildi. Kurulların hangi bölgelerde yetkili oldukları bilgilerinin yer aldığı kitapçık ücretsiz olarak dağıtıldı.

Vakfımızın yayınladığı Yerel Yönetim dergisinin eki olarak bastırılan bu kitapçık, tarihi eser niteliğindeki yapılara ve sit alanlarına ilişkin karar verme zorluğu çeken yerel yönetimleri bilgilendirme amaçlı bir çalışmaydı. (Tamamı dağıtıldı.)

Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217