Kentsel Hizmetler

Otopark konusu, imar mevzuatı kapsamında yasal kurallara bağlanmış olmasına karşın ülkemizde her zaman kentsel sorunlar arasında önemli yer aldı.

Bugün sahip olduğumuz "kurumsal kontrol altındaki otoparklar" oluşturulmadığı yıllarda "sokak otoparkları" yaygındı. Kaldırıma bırakılan araçlardan değnekçiler haraç alırdı. Eminönü bölgesinde bu uygulamaya Eminönü Hizmet Vakfı (İHV) son verdi. (Ayrıntı için tıklayınız.)

Kapalıçarşı, önemli bir ticaret ve turizm merkezi özelliği taşıyor. Tarihi değerdeki bu çarşının altyapı gereksinmesi 1997 yılında Eminönü Belediyesi tarafından planlandı ve gerçekleştirildi. Bu yenileme çalışmasına Eminönü Hizmet Vakfı (İHV) da finansal destek sağladı. (Ayrıntı için tıklayınız.)

Çeşmelerimiz

Vakfımızın ilk ele aldığı işlerden biri çeşmelerin onarılması oldu. (Ayrıntı için tıklayınız.)

Adı Ankara Caddesi olan Babıali Yokuşu, valilik binasının yanından geçer. Protokol yolu olarak bilinir. Bugün (2018) Marmaray hattının Valilik Çıkışı bu cadde üzerindedir. Burada anlatılan hizmet 20 yıl öncesine ait bir veridir. (Ayrıntı için tıklayınız.)

Sahil yolundan kente giriş kapıları olan demiryolu alt geçitleri işlevleri kadar tarihi özellikleriyle de önem taşımaktadırlar. Buna rağmen bir dönem harap halde bakımsız bırakılmışlardı. Bu bakımsız geçitlerVakfımız tarafından onarılarak İstanbul’un tarihi dokusuna ve bölgenin turistik özelliğine yakışır hale getirildi. Mahalle aralarında yer alan halkın soluklanma alanı niteliğindeki parklar ihya edildi. (Ayrıntı için tıklayınız.)

Eminönü bugün ilçe statüsünde yer almıyor. Bugün Fatih ilçesinde yer alan Eminönü İstanbul'un en özel bölgesi olma özelliğini koruyor. (Ayrıntı için tıklayınız.)

Tarihi dokunun korunması

Eminönü Hizmet Vakfı (İHV) kurulduğu zaman öncelikli olarak ele aldığı konulardan biri de tarihi dokunun korunması tarihi eserlerin bakım ve onarımlarının sağlanması oldu. (Ayrıntı için tıklayınız.)

Dolar32.297332.4267
Euro34.583134.7217