Kültürel Hizmetler

Toplumun ortak yaşam unsurlarını oluşturan kültürel değerlerin paylaşıldığı etkinlikler düzenlendi, bu alanda yerel yönetimin programlı çalışmalarına destek verildi. (Belirtilen hizmetler 1994-1999 yılları arasında gerçekleştirilmiştir.)

Nostaljik etkinlik
Kültürel etkinlikler, ulusal ve dini bayram kutlamalarıyla kısıtlı kalmadı; bunlara sivil toplum örgütleriyle dayanışma içinde gerçekleştirilen ve toplumsal bilinci yansıtan etkinlikler de eklendi. Bunlardan birini de 8 yıllık eğitime destek amaçlı kaplumbağa modeli Wolkswagen sahiplerinin katıldığı Vos Vos Şenliği oluşturdu.

Mevlana, Mehmet Akif, Ömer Seyfettin
Şeb-i Arus törenleriyle bir kültür hazinesi olan ünlü düşünür Mevlana’nın sevgi ve barış mesajları toplumla paylaşıldı.

İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif için ve edebiyatımızda ayrı bir yeri olan Ömer Seyfettin için anma törenleri düzenlendi.

Uyuşturucu ile mücadele etkinlikleri
 Bir kültür aşınması sonucu toplumumuzda genç kuşağı kanser gibi saran uyuşturucu konusunda bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Uyuşturucu alışkanlıklarının bireyi nerelere sürüklediğini anlatan konferanslar dizisiyle bütün lise öğrencileri bilgilendirildi. Uyuşturucuyla mücadelede ilköğretim öğrencilerini de kapsayan şiir, yazı ve resim yarışmalarıyla en geniş tabanlı kültür-eğitim programı gerçekleştirildi.

Uluslararası Folklor Festivali
 Eminönü Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Sultanahmet Folklor Şenliği Vakfımızın desteğiyle gerçekleştirildi. Şenlik nedeniyle her yıl dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen kültür elçileri konuk edildi. Sultanahmet Folklor Şenlikleri, İstanbullular kadar, İstanbul’a gelen yabancıların da ilgi odağı oldu. Bu etkinliklerle Sultanahmet, farklı kültürlerin buluşma noktası özelliği kazandı.

Turizme katkı
Turistlerin ilk uğradıkları yer olan Eminönü'de turistlere yönelik çalışmalara katkıda bulunuldu. Bu kapsamda cadde ve sokakların düzeni, parkların bakımı yanında özgün uygulamalar gerçekleştirildi. Çemberlitaş'ta 5 yıldızlı otellerdeki özelliklere sahip modern umumi tuvalet açıldı. Sultanahmet-Taksim arasında ring seferleri yapan üstü açık iki katlı bir otobüs işletmeye sokuldu. Dünya Kupası karşılaşmaları Sultanahmet Parkına kurulan dev ekranda yayınlandı.

Zübeyde Hanım büstü
Her yıl Kadınlar Günü, farklı etkinliklerle kutlandı. Eminönü Haliç Parkı’nda Anneler Günü kutlamaları kapsamında Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın büstü dikildi. (Büst, sonraki dönemlerde görev alanlarca kaldırıldı.)

Bahar şenlikleri
Gençlerin barış ve sevgi içinde ortak değerleri paylaşmalarını sağlamak ve arkadaşlık duygularını geliştirmeleri için her yıl bahar aylarında binlerce ilköğretim okulu öğrencisinin katıldığı kültür gezileri düzenlendi.

Erol Taş Kültür Merkezi
Sanata ve sanatçıya özen gösterilmesi genel bir yaklaşım olarak benimsendi. Eminönü ilçesinde düzenlenen etkinliklerde sanatçılarla işbirliği yapılmasına özen gösterildi.

Sanatçıya saygının gereği olarak, sağlığında her türlü desteğin verildiği, Türk sinemasının unutulmaz karakter oyuncusu Erol Taş’ın yaşadığı Cankurtaran semtindeki kahvehane, Vakfımız tarafından satın alınarak vefatından sonra Erol Taş Kültür Merkezi haline getirildi.

Çok amaçlı salon

Kadırga’daki çok amaçlı belediye binasının yapımı finanse edildi. Çeşitli hizmet birimlerinin oluşmasına elverişli bölümlere sahip binada bir de 800 kişilik bir toplantı ve gösteri salonu yer aldı. Tiyatro ve benzeri etkinlikler yanında her tür toplantının yapılabildiği salon topluma açık bir kültür ünitesi oldu. (Bu bina bugün Fatih Tapu Müdürlüğü, Kumkapı Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılıyor. Binanın bir bölümünde Fotoğraf Müzesi yer alıyor.)

Semt toplantıları
Halkla doğrudan iletişim sağlama yolu olarak semt toplantıları düzenlendi. Bu toplantılarda halkın belediyeye intikal ettirmekte zorlandıkları konular ele alındı. Halkın sergi, gösteri gibi kültürel etkinliklere katılımları teşvik edildi.

Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479