Sosyal yardımlar

Sosyal Yardımlar

Sosyal yardımlar, Vakfımızın "yardıma muhtaç" ailelere destek amacı taşımaktadır.
Bu kapsamda Eminönü bölgesinde ikamet eden yoksul ailelere şu yardımlar yapıldı:

Gıda yardımı

Muhtarlıklar kanalıyla belirlenen dar gelirli ailelere yılda asgari iki kez toplu erzak dağıtıldı. Kurban Bayramı'nda yapılan bağışlarla gerçekleştirilen kurban kesiminden elde edilen etler de soğukhava depolarında korunarak belirlenmiş olan ailelere her ay ulaştırıldı.
Et dağıtım programı çerçevesinde Eminönü bölgesinde 1200 aile tespit edildi. Bu ailelere düzenli olarak ayda 2 kilogram et paketlenmiş olarak evlerinde teslim edildi. Bu hizmet Vakfımızın, Eminönü Belediyesi ile bütünleşik hizmet sözleşmesi geçerli olduğu dönemde verildi.

Kömür yardımı

Yoksul ailelerin yakacak ihtiyacının karşılanması amacıyla kış döneminde kömür yardımı yapıldı. Muhtarlıklarca belirlenen ailelerin yakacak gereksinmelerinin karşılanması için temin edilen kömürler, torbalanmış olarak bu ailelerin evlerine teslim edildi.

Giyim yardımı

Halka yapılan duyurularla hali vakti yerinde olan yardımseverlerden giyim eşyası toplandı. Toplanan eşya kullanıma hazır hale getirilerek Ramazan ve Kurban bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Kullanıma hazır giyim eşyası Vakıf binasında sergilenerek ihtiyaç sahiplerinin seçimine sunuldu.

Eğitim yardımı

Emönönü bölgesinde ikamet eden, ilköğretim çağındaki tüm öğrencilere eğitim yardımı yapıldı. Öğrencilere çanta, kalem, defter, kitap ve tüm kırtasiye gereksinmelerini karşılayacak eğitim paketleri verildi. Bu kapsamda tüm öğrencilerin (ayakkabı numaraları ve beden ölçüleri önceren belirlenerek) dış giyim ve ayakkabı gereksinmeleri karşılandı.
Eğitim yardımlarından yılda ortalama 2 bin öğrenci yararlandı.

Asker yardımı

Oğlu askerde olan yoksul ailelere (gıda, giyim ve yakacak yardımı dışında) yılda bir kez bayram armağanı verildi. Sağlık sorunlarının giderilmesinde öncelik tanındı.

Emekli yardımı

Eminönü bölgesinde ikamet eden emeklilere Vakfımızın programlı yardımları haricinde özel destek verildi.
Bu kapsamda Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek "evde maaş ödemesi" başlatıldı.
Emeklilerin maaş alabilmek için banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdukları, bazan gün boyu beklemek zorunda kaldıkları ve zaman zaman da hastanelik oldukları dönemde Vakfımız "evde maaş" uygulamasıyla önemli bir sıkıntıyı sona erdirdi.
Bu uygulama ile birlikte "evde sağlık hizmeti" de verildi. Vakfımızın desteğiyle oluşturulan Sağlık Merkezi'nin görevlileri emeklilerin evlerine giderek sağlık sorunlarının çözümüne yardımcı oldular.
Evde maaş ve sağlık hizmeti uygulaması kısa sürede Türkiye genelinde "örnek hizmet" olarak duyuldu. Eminönü Hizmet Vakfı olarak başlattığımız bu hizmet sonraki yıllarda bazı yerel yönetimlerce de verildi.

Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419