Sağlık Merkezi

Temel sağlık hizmetleri

Türkiye'de ilk kez genel sağlık sigortası Eminönü'de uygulandı. Sağlık hizmeti almayan aile, aşı takibi yapılmayan çocuk kalmadı.

Sağlık sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak vakfın ana amaçları arasında yer aldı. Bu amacın gerçekleştirilmesi için Eminönü Hizmet Vakfı Sağlık Merkezi adıyla bir sağlık merkezi kurdu.

Bu merkezde öncelikli olarak herhangi bir sosyal güvencesi olmayan yöre halkının temel sağlık sorunlarının çözümüne çalışıldı.

Sağlık merkezinde dahiliye, kadın hastalıkları, çocuk hastalıkları, göz, diş ve kulak burun boğaz hekimleri görev aldılar.

Dönemin sağlık bakanının katıldığı törenle hizmete giren bu merkezde 1800 yoksul aileye ilk basamak sağlık hizmetleri ücretsiz olarak verildi. Kan ve idrar tahlilleri de ücretsiz olarak yapıldı, ilaçları Vakıf tarafından karşılandı. Bu uygulamayla Eminönü bölgesinde sağlık açısından güvencesiz aile bırakılmadı.

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında düzenlenen aşı kampanyalarına bu merkez katkıda bulundu. Belediyenin başlattığı 0-16 yaş grubundakilerin aşı takipleri ve Belediye’nin evde sağlık hizmeti uygulaması bu merkez tarafından yürütüldü.

Eminönü'de yerleşik yaşayan tüm çocuklar dijital ortamda takip edildi. Düzenli aşı uygulaması için ailelere uzmanlarca belirlenen "aşı takvimi" verildi. Belirlenen tarihte aşı için getirilmeyen çocukların aileleri uyarıldı. Uyarıya rağmen getirilmeyen çocuklar görevlilerce anneleri eşliğinde evlerinden alınarak Sağlık Merkezi'nde aşılandı. Bölgemizde 0-16 yaş grubunda aşılanmadık çocuk bırakılmadı.

Sağlık Merkezi, kısa sürede tüm çevre halkının başvurduğu bir kurum niteliği kazandı.

Bilgi notu:
Sağlık Merkezi faaliyetleri Genel Sağlık Sigortası uygulamasının bulunmadığı dönemi kapsamaktadır.

Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419